Diensten
<< Terug      HUISZWAM  -  HOUTAANTASTENDE INSECTEN  -  DUIVEN

HUISZWAM

Vocht en gebrek aan verluchting zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van schimmelgroei in woningen. Zwamaantastingen kunnen de volledige teloorgang van houten constructies veroorzaken. Sommige zwammen zoals de huiszwam (serpula lacrimans) kunnen bovendien dwars door pleisterwerk en baksteen groeien en zodoende ook op andere plaatsen onherstelbare schade aanrichten. Bij ontdekking van schimmelgroei in een woning is het daarom van groot belang snel in te grijpen.
De bepaling van de zwamsoort en het vaststellen van de omvang van de aantasting gebeurt het best door een expert. AHBO beschikt over vakkundig personeel, geperfectioneerde apparatuur en milieuvriendelijke producten om elke zwamaantasting uit te roeien. Ook de vochtoorzaak (vb opstijgend grondvocht) kan eventueel door ons aangepakt worden.
Terug naar boven


klik op de foto voor een fotogalerij

klik op de foto voor een fotogalerij
HOUTAANTASTENDE INSECTEN

Houtaantastende insecten zoals huisboktor, kleine en grote klopkever en de spinthoutkever kunnen zware structurele schade aanrichten aan houten constructies.  Een grondige inspectie is noodzakelijk om een correct schadebeeld te krijgen en een aangepaste oplossing voor te kunnen stellen. De technici van AHBO beschikken over de nodige ervaring om deze bestrijding vakkundig uit te voeren, zonder gevaar voor het milieu en de volksgezondheid.
Terug naar boven

DUIVEN

Duiven kunnen een ware plaag vormen op gevels van kunsthistorische gebouwen, in de nabijheid van opslagruimten en distributiebedrijven van voedingsgrondstoffen, in veevoederbedrijven…
Ze bevuilen hun omgeving met uitwerpselen, veren, nestmateriaal en zorgen voor een onaangename geurontwikkeling en geluidshinder. De chemische samenstelling van hun uitwerpselen versnelt de afbraak van natuursteen en hun nesten kunnen afvoerpijpen en schouwen verstoppen. De nesten zijn bovendien broeihaarden voor insecten en mijten die bijkomende problemen kunnen scheppen in magazijn, fabriek of opslagplaats.
Ook andere vogels zoals kouwen, meeuwen of mussen kunnen voor overlast zorgen.
Bestrijding of wering is niet altijd eenvoudig en vergt de nodige kennis en ervaring.
AHBO biedt u een permanente bescherming door het plaatsen van een aangepaste, efficiënte en diervriendelijke wering. Die kan bestaan uit netten, inox pinnen of draadjes, of een combinatie van meerdere systemen.
Tevens kunnen we een aanwezige populatie duiven sterk verminderen door het uitvoeren van duivenvangsten.
Terug naar bovenklik op de foto voor een fotogalerij